Flag Nl Flag Gb

Rivierwandeling door de Río Chillar

Een geweldig dagje uit voor het hele gezin! De route loopt dwars door de Sierra de Tejeda, Almijara en het Alhama Natuurpark en biedt voldoende schaduw en heerlijke zwempartijen in kristalhelder water!

Er is geen betere manier om af te koelen op een hete zomerdag. Fantastisch ook om met kinderen te doen! Voor veel Spaanse gezinnen is deze excursie dan ook een 'klassieker' in de zomer. 

TIP: Probeer op een weekdag te gaan als dat kan of tijdens het weekend in elk geval zo vroeg mogelijk te vertrekken. In het weekend en op lokale feestdagen is het er altijd drukker.

Leuk voor jong en oud!

Kinderen vinden deze wandeling geweldig! Ze kunnen er heerlijk rondspatten in het water en allerlei insecten en dieren zien. Hogerop zijn er verschillende poeltjes waarin ze naar hartelust kunnen stoeien en zwemmen. Uiteindelijk kom je bij een serie heuse watervallen! Er zijn er zelfs enkele die een natuurlijke massage bieden. Deze ontspannende wandeling door de Río Chillar is dan ook een echte aanrader!

LET WEL: zoals bij elke rivierwandeling in Andalusië is het belangrijk uit de buurt te blijven als de weersvoorspelling regen aangeeft. Plotselinge overstromingen kunnen dan optreden en dat kan gevaarlijk zijn.

Wat neem je mee?

De wandeling zelf is eenvoudig. Je hoeft alleen het volgende mee te nemen:

  • een goed paar schoenen die nat mogen worden. Dat kunnen oude sportschoenen zijn (draag ook sokken om blaren te vermijden) of rivierschoenen. Het gaat erom dat het comfortabel zit en dat je niet uitglijdt, want sommige rotsen kunnen voor een deel glad zijn.
  • een picknick en voldoende drinkwater
  • zonnebrandcrème met een voldoende hoge factor en andere zonbescherming, zoals een zonnebril en een pet of hoed
  • een stok die steun biedt tijdens de wandeling kan ook handig zijn

Omdat dit een lineaire route is, kan terugkeren op elk moment, langs de weg die je afgelegd hebt.

Waar?

Het beginpunt van de Río Chillar bevindt zich tussen Nerja en Frigiliana. Parkeren naast de grote cementfabriek is niet meer mogelijk maar meestal is er plaats langs de weg die naar de cementfabriek leidt. Let echter wel op de parkeerverboden en blokkeer de toegang naar woningen niet. Auto's worden namelijk vaak weggesleept in de zomermaanden.

Bron: VakantiehuizenSpanje.nl

Rio Chillar 07

Rio Chillar 10


Afbeeldingen