Flag Nl Flag Gb

Caminito del Rey

De Garganta del Chorro is een diepe kloof die wordt omringd door honderden meters steile rotswanden. Hier bevindt zich ook de beroemde Caminito del Rey (het Koningspad), vroeger één van de gevaarlijkste wandelpaden ter wereld. Inmiddels is het volledig gerestaureerd en goed begaanbaar. Durft u het aan?

Niet voor mensen met hoogtevrees

Langs de wanden van de kloof ligt Caminito del Rey op hoogtes tot wel 100 meter. De paden zijn ongeveer een meter breed en voorzien van afrastering. Van gevaarlijk klimmen is geen sprake meer, maar het vergt nog steeds lef. Voor mensen met hoogtevrees is dit pad geen aanrader. Durf jij het aan? Dan wordt het een bijzondere ervaring!

Tickets

Het pad is toegankelijk voor kinderen vanaf 8 jaar. Tickets kosten € 10,- en kunnen worden geboekt via www.caminitodelrey.info/en/. De wandeling is 7,7 kilometer lang en voor iedereen zonder hoogtevrees een prachtig avontuur. Casa Lobera biedt ook een tour met de 4x4 aan naar de Caminito del Rey. 

Wandelen kan ook

Voor de bezoeker die niet van dit soort avontuur houdt, is er genoeg ander natuurschoon te zien. Rondom El Chorro zijn volop minder gevaarlijke wandelroutes die de moeite waard zijn. Bij de omringende stuwmeren kun je picknicken langs de oever, een bootje huren of lunchen bij een van de restaurants en genieten van de ambiance en het uitzicht. Lees meer over bergwandelen.

Deze video geeft een fantastisch beeld van dit spectaculaire wandelpad. Na de restauratie in 2015 is het ook voor jou toegankelijk, veilig en voor een bijzonder avontuur. Durf jij het aan?

Heb je hoogtevrees? Maak dan bijvoorbeeld een wandeling rond het naastgelegen stuwmeer.