Flag Nl Flag Gb

Genieten van natuur

Andalusië is een prachtig uitgestrekt gebied aan de Middellandse Zee. De zon, het milde klimaat, de diversiteit in landschappen en de lange kustlijn maken het de ideale vakantiebestemming. Het hele gebied is bezaaid met kleine natuurgebieden en gebergtes. Casa Lobera vormt een perfecte uitvalsbasis om het landschap van Andalusië te ontdekken. Kom vooral in de maanden april, mei, juni, september en oktober. Andalusië kan ook goed in de winter bezocht worden.

Natuurgebieden

Kom bij ons wandelen, mountainbiken, picknicken en wilde dieren spotten in de nabijgelegen natuurparken Sierras de Tejeda, Almijara y Alhama, Sierra Nevada, los Montes de Málaga, El Torcal en El Chorro. Hier kun je de Caminito del Rey, ooit het gevaarlijkste wandelpad ter wereld, lopen. Zelfs ondergronds is er veel natuur te zien. In de uitlopers van de Sierra de Almijara, aan de rand van de Axarquía, bevinden zich de grotten van Nerja. Het zal je verbazen hoe de tijd prachtige sporen heeft achtergelaten.

Wonder van Europa

Andalusië is het natuurwonder van Europa. De diversiteit is enorm en niet in een ander land te vinden. De streek kent Europa’s enige woestijn en bezit ook de majestueuze besneeuwde bergtoppen van de Sierra Nevada; twee uitersten in temperatuur en klimaat. Je vindt de goudgele stranden van de Costa's in het westen, onderbroken door de unieke wetlands van Nationaal Park Doñana. Het is allemaal even bijzonder en zeker het bezoeken waard. Als je bedenkt dat het klimaat hier het mildste van heel Europa is, wil je niet meer naar huis! 

Wil je ook genieten van het veelzijdige, zonnige Andalusië? De beschikbaarheid van onze accommodaties vind je hier. Van harte welkom!