Flag Nl Flag Gb

Witte dorpen en markten in de Axarquía

31 witte dorpen

De streek Axarquía ligt ten oosten van de stad Málaga. Het gebied loopt langs de kust van Rincón de la Victoria tot iets voorbij Nerja en landinwaarts tot de plaats Alfarnate. De Axarquía met zijn Moorse geschiedenis en charmante, witgekalkte dorpen temidden van een prachtig landschap van bergtoppen en valleien, is een sfeervol en authentiek gedeelte van Andalusië. De streek telt 31 dorpen, ieder met zijn eigen charme en lokale producten of gerechten. Hoe hoger je komt in de bergen, hoe meer het lijkt of de tijd even heeft stilgestaan.

Autoroutes

Er zijn verschillende leuke autoroutes om de streek Axarquía te leren kennen:

  • Ruta Mudéjar: Arenas, Árchez, Salares, Sedella en Canillas de Aceituno.
  • Ruta del Sol y del Aguacate (zon en avocado): Rincon de la Victoria, Macharaviaya, Vélez-Málaga, Benamocarra, Iznate en Benamargosa.
  • Ruta del Sol y del Vino (zon en wijn): Algarrobo, Sayalonga, Cómpeta, Canillas de Albaida, Torrox, Nerja en Frigiliana.
  • Ruta del Aceite y los Montes (olie en bergen): La Viñuela, Alcaucin, Periana, Alfarnate, Alfarnatejo, Riogordo en Colmenar.
  • Ruta de la Pasa (rozijn): Totalan, Comares, Cútar, El Borge, Almachar en Moclinejo.

We laten je ook graag de omgeving zien tijdens een tour over ongebaande wegen in onze Landrover 4x4! Zo kom je op plekken die je met je huurauto niet snel zult bereiken. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Allerlei markten

De dorpen en steden in de streek Axarquía en het omliggende Andalusië hebben allemaal wel één of twee keer per week een kleurrijke en levendige markt. Sommige hebben ook een vlooienmarkt, kofferbakverkoop, antiek- of kunstmarkt. In de zomer en tijdens de ferias zijn er in veel kustplaatsen nachtmarkten vanaf de schemering tot 02.00 uur in de ochtend. De meeste grotere steden hebben ook een dagelijkse overdekte markt waar vers vis, vlees, groenten en fruit verkocht wordt, zoals bijv. de Mercado Atarazanas in Málaga.

Wat vind je er?

De meeste markten tellen een verscheidenheid van kraampjes waar je verse streekproducten met inbegrip van groenten, fruit, noten, olijven, kruiden, bloemen en planten kunt vinden. Handwerkkraampjes verkopen sieraden, aardewerk, metaalwerk, keramiek en tal van andere producten. Ook vind je er kleding, badmode, schoenen, horloges, handtassen, koffers, zonnebrillen, keukengerei, linnengoed, handdoeken en seizoensgebonden producten.

Waar en wanneer?

Je vindt hier een overzicht van markten. De meeste markten en overdekte markten zijn in de ochtend van 9.00 of 10.00 uur tot 14.00 uur. 

Bron: www.absoluteaxarquia.com

 

Video over Axarquía

Axarquia (1)

Axarquía op de kaart

Markt hoeden

Markt - keramiek