Flag Nl Flag Gb

Steden van Andalusië

Vanaf Casa Lobera zijn onderstaande prachtige steden te bezoeken. Iedere stad heeft zijn eigen karakter, stijl en sfeer. Mocht je alvast in de stemming willen komen, bekijk dan de video's. Zodra je bij ons op het park bent, vertellen we je nog meer over wat hier te beleven valt, zodat je kunt kiezen welke stad jouw voorkeur heeft. Misschien wil je ze allemaal wel gaan bekijken! 

Malaga

Malaga is een relaxte stad met een mooi centrum dat grotendeels voetgangersgebied is. Er is voldoende goedkope parkeergelegenheid. De hoger gelegen burcht, de Gibralfaro, is prominent aanwezig. Het Picasso Museum en Carmen Thyssen Museum zijn een must. Het centrum biedt veel speciale winkels en de nieuwe uitgaansbuurt Muelle Uno rondom de haven met trendy winkels en veel horeca is een bezoek zeker waard. Malaga’s sterrenrestaurant is hier ook gevestigd. Bezoek ook de in originele staat teruggebrachte markt Mercado Atarazanas, waar de viskramen het beste uit twee oceanen verkopen. In augustus wordt een week lang gefeest tijdens de grote feria de Málaga met vuurwerk, dans, eten en drinken, traditionele Andalusische kleding en natuurlijk paarden. Wil je meer informatie over wat er allemaal te doen is in Malaga, neem dan een kijkje op de websites van Beleef Malaga en Magnifiek Malaga

Granada en het Alhambra

Granada is onvergetelijk met haar dramatische ligging, de besneeuwde Sierra Nevada op de achtergrond en het wereldberoemde paleis Alhambra dat over de stad uitkijkt. Het Alhambra is werelderfgoed en wordt omschreven als sensationeel, briljant, sensueel en een wereldwonder. Het is absoluut een bezoek waard. Denk er wel aan om ruim van tevoren online een kaartje te bespreken. 

Ronda

Het stadje Ronda wordt door een kloof in tweeën gedeeld. De brug over deze kloof werd wereldberoemd en het stadje was het decor van menig speelfilm.

Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië. Deze bijzondere stad heeft een mooi paleis, de Alcazar, met bijbehorende indrukwekkende tuinen midden in het centrum. Je vindt er de markante Torre del Oro en de Giralda toren. De kathedraal Maria de la Sede is volgens kenners het grootste gotische kerkgebouw van de wereld. De Guadalquivir doorsnijdt de stad en stroomt bij het grootste natuurgebied van Europa, Doñana, de zee in. In de wijk Triana stond de wieg van veel flamencoartiesten. Een leuke manier om de stad te verkennen, is bijvoorbeeld door een wandel- of fietstocht te maken met een Nederlandstalige gids via Sevilla Sights of informeer bij ons naar de mogelijkheden

Cordoba

In de betoverende Mezquita, de grote moskee van Cordoba, staan meer dan 850 pilaren met roodwitte bogen. Voor 1523 waren dat er 400 meer. Deze pilaren werden verwijderd om midden in de moskee een kerk te kunnen bouwen. Toen de kerk klaar was, kreeg Karel de Vijfde er spijt van dat hij toestemming voor de bouw had gegeven. De betovering is er echter niet minder om en het bouwwerk is er nog specialer door geworden.

Andalusië

Flamenco in Granada 

Ronda in 3 minuten

De 'Feria de Abril' in Sevilla