Flag Nl Flag Gb

Canillas de Aceituno

Ligging

Ons dorp Canillas de Aceituno ligt in de streek Axarquía in de provincie Málaga, Andalusië. Het dorp ligt tegen het natuurpark van de Sierra Tejeda, Almijara en Alhama, een prachtig natuurgebied en ideale bestemming om bijvoorbeeld te wandelen of te mountainbiken. Het dorp telt 2300 inwoners. Het ligt op 645 meter hoogte, aan de voet van de hoogste berg in de Axarquía, genaamd La Maroma (2065 m), en kijkt uit over het meer van Viñuela en de Middellandse Zee. Vanaf Casa Lobera loop je in een kwartier naar het dorp.

Magisch dorp

Canillas de Aceituno behoort tot het netwerk van magische dorpen (pueblos mágicos) van Spanje. Om hier deel van uit te kunnen maken, moet een dorp voldoen aan een reeks van aspecten die het speciaal maakt, onvergetelijk, magisch dus. Hierbij kun je denken aan o.a. authenticiteit, kwaliteit, monumenten, natuurschoon en prachtige landschappen, de smaak van lokale producten en gastronomie, festiviteiten en tradities. Het zijn dorpen die uniek zijn en die je als je mooiste herinneringen bewaart. Magische dorpen zijn dus aantrekkelijke en unieke bestemmingen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn!

Voorzieningen

Canillas de Aceituno heeft een aantal kleine buurtsupers, een bakkerij, 2 slagerijen, een aantal tapasbars en 3 goede restaurants: La Maroma, La Sociedad en Bodegón de Juan Maria. Ook is er een moderne apotheek en een bank met pinautomaat. Op vrijdagochtend is er een marktje aan het begin van het dorp bij restaurant La Maroma. Lees hier meer over markten in de Axarquía.

Feesten

Feesten (Feria's) zijn een belangrijk deel van het leven in Zuid-Spanje. Ieder dorp heeft zijn eigen feestdag, die vaak tot diep in de nacht wordt gevierd. In Canillas de Aceituno wordt op de laatste zondag van april de 'Día de la Morcilla' (Dag van de Bloedworst) gevierd. (N.B: In 2019 vindt de 'Dia de la Morcilla' plaats op zaterdag 27 april). Dit evenement trekt veel mensen uit heel Andalusië om de lokale delicatesse te proeven. In mei is er de Romería de San Isídro, een processie en feest ter ere van de beschermheilige van de boeren. De feria in de tweede week van augustus is een driedaags feest met optredens, allerlei activiteiten en een schuimparty voor de kinderen.

Kijk hier voor de agenda van feesten die in de Axarquía plaatsvinden. Wil je ook een keer een echt Andalusisch feest meemaken? Reserveer dan je villa bij Casa Lobera of neem contact met ons op.

Canillas de Aceituno
De ligging van Canillas de Aceituno tegen de Sierra Tejeda (foto: Carlos Castro)

Canillas de Aceituno Pueblo Mágico
Canillas de Aceituno, een magisch dorp!


Promovideo Canillas de Aceituno 2019

Schuimparty
Schuimparty tijdens de feria in augustus