Flag Nl Flag Gb

Alhambra de Granada

Ligging en bezienswaardigheden

Het Alhambra is strategisch gebouwd op de Sabikaheuvel, 200 meter boven Granada, waardoor je het Alhambra al van veraf kunt zien liggen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn het Alcazaba (fort en verdedigingstorens), de Arabische Nasrid paleizen, het Christelijke paleis van Karel V en het zomerpaleis Generalife met prachtige tuinen. Bijzonder aan het Alhambra zijn de vele mooie Moorse versieringen en decoraties: marmeren zuilen en vloeren, plafonds van fijn houtwerk, muren met indrukwekkende kalligrafieën en booggewelven met geometrische figuren. Het Alhambra is werelderfgoed en wordt omschreven als sensationeel, briljant, sensueel en een wereldwonder. Het is het hoogtepunt van Granada en absoluut een bezoek waard.

Een stukje geschiedenis

"De stad in een stad" werd in de 13e eeuw gebouwd door de Moren. Nadat in 1492 het katholieke koningspaar Ferdinand II van Aragon en Isabella van Castilië de stad Granada veroverde op de Moren, werd ook dit complex in bezit genomen. De val van het Moorse Rijk was een van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van Granada. Het maakte een einde aan 800 jaar Arabische heerschappij op het Iberisch schiereiland. De moslims en joden werden door het katholieke koningspaar gedwongen tot bekering en werden zo niet uit het land verbannen. Diegenen die de zogenaamde Spaanse Inquisitie overleefden, vluchtten naar Noord-Afrika. Ook de Arabische taal verloor haar rol in Granada, en werd vervangen door het Spaans; de moskeeën werden veranderd in katholieke kerken. In 1526 gaf Karel V, de kleinzoon van Ferdinand II van Aragon en Isabella van Castilië, de opdracht voor de bouw van een paleis in renaissancestijl midden in het Alhambra.

Tijdig toegangskaarten kopen

Het Alhambra is een van de meest bezochte monumenten in Europa en het aantal bezoekers per dag beperkt. Koop daarom tijdig online uw ticket om dit hoogtepunt van Spanje niet te missen! Dat kan op de volgende website: https://tickets.alhambra-patronato.es/en/. Met het ticket Alhambra General heb je toegang tot alles, inclusief de Nasrid paleizen. Er zijn ook toegangskaarten waarbij je alleen toegang hebt tot de tuinen, Generalife en het Alcazaba. In de zomermaanden is het mogelijk om de tuinen en Generalife ook ’s avonds te bezoeken.

Liever laten rijden?

Wil je je liever laten rijden? Dat kan! Wij verzorgen graag een tour in onze Landrover 4x4 naar het Alhambra. Andere tours zijn ook mogelijk.

Alhambra vanaf Albaicin

Generalife

Generalife 2

Alhambra