Flag Nl Flag Gb

Genieten van cultuur

Andalusië wordt vaak het echte Spanje genoemd omdat de wortels van de Spaanse cultuur hier het duidelijkst aanwezig zijn. Denk eens aan de passionele flamencomuziek die soms dagen en nachtenlang duurt. Maar ook het eten is anders dan wij gewend zijn. Hier neemt men ruim de tijd voor maaltijden. Het tempo is duidelijk lager dan in Nederland en daarmee voor jou heerlijk ontspannen.

Muziek en flamenco 

In de flamenco zijn Indiase, Joodse, Turkse, Arabische, Noord-Afrikaanse en Spaanse invloeden terug te vinden. De muziek is door zigeuners ontwikkeld voordat deze uiteindelijk in de Spaanse cultuur is geworteld. De jeugd danst tegenwoordig op de flamenco nuevo, waarbij invloeden uit de jazz en rap worden verwerkt. Maar ook in de traditionele flamenco wordt volop samengewerkt tussen muzikanten uit verschillende generaties. Je zou er zomaar onverwachts getuige van kunnen zijn wanneer iemand in een dorpskroeg in gezang uitbarst. 

Witte dorpen in de Axarquía

Je kunt een prachtige toerrit maken op zoek naar authentieke dorpjes met typisch Spaanse gezelligheid. Wat denk je van een heerlijk glas wijn op een idyllisch terras? Proef de sfeer en geniet van het alledaagse leven in een Spaans dorp. Het is ook leuk om een lokale markt te bezoeken. Meer informatie over de witte dorpen en markten vind je hier.

Andalusische steden met een rijke cultuur en historie 

Vanaf Casa Lobera kun je de volgende Andalusische steden in een dagtrip bezoeken: Malaga, Granada, Ronda, Sevilla en Cordoba. Ook is het leuk om naar het Engelse Gibraltar te gaan.

Casa Lobera Lokale Feesten 2

Uitrusten In De Zon Casa Lobera
Een alledaags beeld, ook in ons dorp Canillas de Aceituno. Kom de relaxte sfeer proeven en boek je villa bij Casa Lobera!

Alhambra vanaf Albaicin